woensdag 14 december 2011

Aanvragen subsidie millenniumdoelstellingen.

Voor 2012 heeft de Gemeenteraad een budget van €15.000,-- beschikbaar gesteld voor projecten die bijdragen aan de millenniumdoelstellingen voor 2015. Elke instelling en personen kunnen hun project indienen.
De millenniumdoelstellingen zijn in 2000 door de wereldleiders vastgesteld, met als doel dat wereldwijd in 2015:

  • extreme armoede en honger uitgebannen zijn
  • alle jongens en meisjes naar school gaan
  • mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben
  • de kindersterfte sterk is afgenomen
  • er minder vrouwen sterven door zwangerschap
  • de verspreiding van ziektes als aids en malaria is gestopt
  • er meer mensen leven in een duurzaam leefmilieu
  • er meer eerlijke handel en schuldenverlichting is.
·          meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp is

Wat doet KoggenlandWat doet Koggenland
Ook de Gemeente Koggenland levert een bijdrage aan het halen van deze doelstellingen door onder andere het goede voorbeeld te geven, duurzame ontwikkeling in onze gemeente zoveel mogelijk te stimuleren, een deel van de opbrengst van de kledingcontainers te verdelen onder instanties die zich bezig houden met ontwikkelingssamenwerking, het gebruiken van fairtrade producten etc.

Lokale inzet nodig
De millenniumdoelen zijn weliswaar door regeringsleiders vastgesteld, maar om ze voor 2015 daad-werkelijk te kunnen halen, is ieders hulp nodig, vooral op lokaal niveau. Wij roepen dan ook plaatse-lijke organisaties op om subsidie aan te vragen voor projecten die rechtstreeks bijdragen aan het behalen van één of meer millenniumdoelstellingen.
Subsidieaanvragen indienen
Tot uiterlijk 31 januari 2012 kunnen verenigingen en stichtingen een aanvraag bij ons indienen. De aanvraag dient vergezeld te zijn van een omschrijving van het project/initiatief en een begroting. Voor deze subsidieregeling is de Algemene Subsidie Verordening Koggenland van kracht.

Voorbehoud gemeente
Mocht het aantal aanvragen het budget te boven gaan dan houdt de gemeente het voorbehoud een verdeling te maken. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.millenniumgemeente.nl. U kunt zich ook wenden tot dhr. Answerd Beuker, sectorhoofd Burger en Bestuur, tel. (0229) 54 83 51.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief