woensdag 18 januari 2012

Veiligheidshuis West-Friesland van start

Het Veiligheidshuis West-Friesland is op 1 januari dit jaar van start gegaan. De gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec werken samen met andere veiligheidspartners rond de thema’s jeugdoverlast en –criminaliteit, huiselijk geweld, nazorg ex-gedetineerden, veelplegers en multi-probleemgevallen waarbij veiligheid in het geding is.
Het Veiligheidshuis is een verregaande samenwerking tussen de gemeenten en veiligheidspartners. Deze partners zijn onder andere de politie, het Openbaar Ministerie, Reclassering en de Centra voor Jeugd en Gezin.

De ketenregisseur van het Veiligheidshuis zorgt ervoor dat de juiste partijen bij elkaar komen om bepaalde personen, gezinnen of groepen te bespreken en samen één plan van aanpak opstellen. Het gaat dan om een juiste balans tussen preventie, zorg en repressie. De essentie van de aanpak is om de betrokkene(n) te helpen om herhaling en/of afglijden te voorkomen. Waar nodig zorgt justitie voor een ‘stok achter de deur’.

Burgemeester Onno van Veldhuizen van de gemeente Hoorn is enthousiast over de komst van het Veiligheidshuis West-Friesland. ‘We organiseren ons nu vanuit het individu en niet vanuit het systeem. Dit leidde tot langs elkaar heen werken. Dit is echt anders en beter voor iedereen,’ aldus de burgemeester. ‘Als het om criminaliteit en overlast gaat is samenwerken de sleutel. Er is nooit één enkele partij die de oplossing heeft. En als we allemaal een stukje van de puzzel hebben, is het logisch dat je bij elkaar komt om die puzzel samen op te lossen. Dat levert resultaat.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief