dinsdag 5 juni 2012

Gemeente Belangen Koggenland gaat voor een buurtbus die voor iedereen toegankelijk is.

Sinds enkele jaren is het GBK bezig om een zeer gedegen netwerk van openbaar vervoer voor de gemeente Koggenland te bewerkstelligen.
Het simpel gebruik maken van openbaar vervoer is in Koggenland zodanig verschraalt, dat het GBK haar uiterste zal best doen om bijvoorbeeld de oma van 83 uit de Baarsdorpermeer, alleenstaand en op zich zelf wonend, op bezoek te kunnen laten gaan bij haar net geboren achterkleinkind in Hensboek zonder afhankelijk te laten zijn van buren of familie met een auto, of vanwege het inkrimpen van voorzieningen door de al dan niet noodzakelijke bezuinigingen, dient het mogelijk gemaakt te worden dat men iedereen en alles in de gemeente Koggenland kan bereiken zoals onder andere het gemeentehuis, doktor, bibliotheek en zwembad. Met de regionalisering voor wonen is het voor de ouderen in onze gemeente die in een verzorgingshuis wonen, goed om mobiel te zijn en ook bezoek kunnen ontvangen door kennissen die daar anders geen mogelijkheden voor hebben.

Wij in de gemeente Koggenland zijn eigenlijk rijk met het hebben van een treinstation, daar moeten we meer van profiteren. Vele forensen en scholieren weten dit traject al te gebruiken, maar met een beter openbaar vervoersplan, zoals het GBK zich voorhoudt, kunnen we daar nog meer mee doen onder andere door die regionalisering van wonen voor ouderen. Ook voor de toekomst is het vervoersplan van het GBK een goede zaak, zeker  wanneer het nieuwe ziekenhuis in Heerhugowaard operationeel is, zal door ritten via het openbaar vervoer te combineren het milieu ontlast worden.

Dit voorstel van Gemeente Belangen Koggenland past uitstekend in het beleid voor de kleine kernen, waar wij in Koggenland er genoeg van hebben. Mede om de leefbaarheid en het genot om te wonen in onze dorpen, maakt het zo bijzonder om inwoner te zijn van Koggenland. Vandaar het credo van het GBK: uw goede gevoel is ons doel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief