donderdag 30 augustus 2012

Taxicentrale Schoorl failliet, leerlingenvervoer is boosdoener.

Bijna iedereen kent ze: de witte taxibusjes met de blauwe opdruk van Taxicentrale Schoorl die leerlingen vervoeren en vakantiegangers naar Schiphol brengen. Het bedrijf ging gisteren failliet.
Voor de ondernemingsraad die op 5 september de eerste vergadering in zijn bestaan zou hebben, komt het faillissement als een donderslag bij heldere hemel, vertelt voorzitter Leo de Heer. Maandag werden ze door de directie bijeen geroepen met op de agenda de ’toekomst van Taxicentrale Schoorl’. Niemand die kon bevroeden dat het einde oefening betekende. Vooralsnog gaat al het werk door, het wachten is op nieuws van de Alkmaarse curator A. Dunselman, vertelt De Heer. De oorzaak van het faillissement is nog niet bekend, laat de curator weten.’

Bij het taxibedrijf werken 136 werknemers plus oproepkrachten. In 2010 namen de eigenaren van Robatax Beheer B.V. uit Opmeer de onderneming van Cees Zeeman uit Callantsoog over die in 1997 met een paar auto’s was begonnen. Hij verkocht de boel ’uit frustratie’ over de Europese aanbesteding. Zo vervoer je tot tevredenheid van een ieder de leerlingen, het volgende moment ben je het contract weer kwijt. Daar ’liep hij emotioneel op stuk’.

Toeval of niet: Zeeman was gisteren aan het schilderen. Aan zijn pand dat Taxicentrale Schoorl op de Hectorlaan in Heerhugowaard van hem huurt. ,,Heel triest was er is gebeurd. De mensen die er werken ken ik bijna allemaal,’ gaf Zeeman aan. Hij belde gisteren met Dunselman om te laten weten in delen van de onderneming geïnteresseerd te zijn. ,,Het gaat me aan mijn hart. Ik heb er dertien jaar hard aan getrokken en in twee jaar is het kapot. Dat doet zeer.’’ Zeeman was niet de enige die belde. Volgens Dunselman hebben meerdere gegadigden zich voor een overname gemeld.

Taxicentrale Schoorl verzorgde in grote delen van de kop van Noord-Holland het leerlingenvervoer. Dat wordt overgenomen door Connexxion Travel Service. Bijtijds had Taxicentrale Schoorl deze zomer laten weten deze klus niet meer te kunnen uitvoeren. Waarna de gemeente Schagen, die op dit gebied voor de andere deelnemende gemeenten de regie voert, ijlings op zoek ging naar een alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief