zaterdag 19 oktober 2013

Drie gemeenten genomineerd voor innovatie.

Hulst, Koggenland en Oude IJsselstreek zijn genomineerd voor de Pink Roccade Innovatie Award van Gemeente.nu.
25 Gemeenten, van klein naar groot, stuurden hun innovaties voor de PinkRoccade Innovatie Award. Een mooi aantal, waar uiteindelijk maar drie van genomineerd kunnen worden.

Een stevige discussie door de jury leidde uiteindelijk tot een unanieme keuze voor drie gemeenten en hun vernieuwende projecten. Op 30 oktober tijdens de zevende Grote Dag van de Kleine Gemeente zal juryvoorzitter Jan van Ginkel de award uitreiken.
Koggenland: e-participatie bij wonen en groen

Op de afdeling Wonen & Groen wordt jaarlijks plannen gemaakt voor de reconstructies en vernieuwingen voor de verschillende onderdelen (civiel, groen en verkeer). Voorheen werden de gemaakte plannen op bewonersavonden gepresenteerd aan de bewoners. dit hield vaak in dat niet iedereen op zo'n avond zijn woordje deed, er was geen anonimiteit wat sommige mensen weerhield van het geven van hun mening. Bij de invoering van e-participatie is dit getackeld en geeft mensen de gelegenheid om anoniem hun wensen en inzichten kenbaar te maken.
De behandeling van het plan is live op de website te zien voor een ieder via internet. Zo worden de bewoners digitaal meegenomen met de vernieuwing/aanpassing van hun directe leefomgeving.

Wat Gemeente Belangen Koggenland betreft, gaan we in de nabije toekomst nog een stap verder; het participeren in de uitvoering en onderhouden van de kenbaar gemaakte wensen en inzichten. Daarmee kweekt men een gevoel van verantwoordelijkheid, gezien er een eigen waarde aan verbonden is.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief