dinsdag 17 februari 2015

Overdracht wegen.

Gemeenten en Hoogheemraadschap staan lijnrecht tegenover elkaar.
De vertegenwoordiger van de gemeenten had een duidelijke boodschap aan het HHNK: wij zijn niet van plan om de wegen die soms onder de maat zijn onderhouden, over te nemen voor een appel en een ei. Zeker niet als met die achterstallige onderhoud enorme kosten aan verbonden zitten. De gemeenten hebben die middelen eenmaal niet meer.

Het HHNK wil zo snel mogelijk van deze kostenpost af, daar hun het water ook aan de lippen staat. Deze kwestie speelt al jaren, maar is niet zo op te lossen daar de partijen lijnrecht tegenover elkaar staan. De provincie heeft inmiddels bemiddeld, maar ook dat heeft niet mogen baten.

Het onderhoud op sommige wegen is zodanig, dat de funderingen er slecht aan toe zijn. Dit en mogelijke aanwezigheid van asbest en teerhoudende stoffen, zijn financiĆ«le risico’s voor de gemeenten wanneer daar geen duidelijke afspraken over zijn gemaakt.

De laatste poging van bemiddeling door gedeputeerde Post is helaas op niets uitgelopen. Het waterschap zal binnenkort op het standpunt van de gemeenten reageren.


Wordt vervolgt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief