vrijdag 1 juni 2018

Breaking news

Overstap van Karin van der Gaast naar Gemeente Belangen Koggenland.

Karin van der Gaast heeft besloten om de fractie van PvdA-Groenlinks te verlaten en over te stappen naar Gemeente Belangen Koggenland, GBK. Zij nam vorig jaar het initiatief tot het samenwerkingsverband van PvdA-Groenlinks en was daar ook lijsttrekker van. Deze overstap komt als een verrassing.

Karin van der Gaast: ‘Saskia Borgers, de fractievoorzitter van PvdA/Groenlinks heeft mij eind april gevraagd mijn zetel op te geven, omdat ik niet in het team zou passen”. Kritiek die door Karin niet wordt gedeeld. Daarbij meende zij dat dit slechts een maand na de verkiezingen gelijk zou staan aan kiezersbedrog. 

“Ik ben in gesprek gegaan met Gemeente Belangen Koggenland zowel over inhoud als werkwijze van de fractie”. De leden van GBK zijn afkomstig uit verschillende politieke groeperingen, ook vanuit de PvdA en van GroenLinks. Ze heeft het vertrouwen gekregen dat zij bij GBK de ruimte en gelegenheid zal krijgen om vanuit haar idealen iets te betekenen voor de inwoners van Koggenland.

René Klok, fractievoorzitter van GBK : “Karin is met haar ervaring en politieke achtergrond welkom om onze fractie te komen versterken” .

De overstap van Karin van der Gaast zal met ingang van de raad van 11 juni 2018 geëffectueerd worden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief