woensdag 20 januari 2010

Distriport, het IJmond van West-Friesland of een park met kansen?

DE GOORN - Afgelopen maandag 18 januari heeft de commissie Grond in haar vergadering onder grote belangstelling; Distriport met het ontwerp-bestemmingsplan, ontwerp-exploitatieplan, ontwerp-beeldkwaliteitsplan en al haar zienswijzes behandeld. Diverse inspekers hebben allerlei onderdelen met veel passie en onderliggende argumenten belicht, waarna de commissieleden dit alles onder de loep nam. Gemeente Belangen Koggenland heeft de vele open en niet beantwoorde onderdelen belicht en ziet een landbouwer met zijn grond in de problemen komen en voorziet met de mogelijkheid om met uitzondering milieucategorie 4.1 toe te staan, dat Distriport het IJmond van West-Friesland kan gaan worden.

Of biedt dit bedrijventerrein echt kansen voor onder andere de werkgelegenheid en 50ha natuurgebied? Wijsheid is hier geboden om een gedegen beslissing te kunnen nemen, voorgesteld is om het over de verkiezingen te besluiten.

Naast Gemeente Belangen Koggenland heeft het PvdA zich uiterst negatief uitgesproken voor de komst van Distriport en is er verdeeldheid bij de VVD, Dhr Helder zou per direct al stoppen met ontwikkelen Bij het CDA is gevraagd hun fractiedicipline opzij te zetten om tot een goed overwogen besluit te komen.

De beslissing zal vallen op 8 februari 2010 in de raadsvergadering.

1 opmerking:

Anoniem zei

wordt de infrastructuur nu eerst aangelegd voordat er ooit begonnen gaat worden aan dit plan

Een reactie posten

Archief