zaterdag 6 februari 2010

Laatste raadsvergadering vol vuurwerk?

Maandag 8 februari zal de laatste raadsvergadering plaatsvinden. Op de agenda staan diverse punten waar het een en ander nog over gesproken zal worden eer er een besluit genomen zal gaan worden.
Twee ‘pittige’ punten van die agenda zijn het bedrijventerrein Distriport en de zogenoemde JOP in Obdam.

Over Distriport is al zoveel geschreven en gesproken, dat er een boekenplank vol dossiers ten grondslag zal liggen aan het besluit om het bestemmingsplan goed te keuren. De verdeeldheid is zodanig dat het zomaar bij stemming zou kunnen gebeuren dat dit hele plan geen doorgang zal vinden, maar de gemeenteraad beslist dus aanstaande maandag over de toekomst van dit bedrijventerrein. Het zal erom spannen.

Ook het plan om voor de overlast gevende jongeren in Obdam een ontmoetingsplek aan de Braken te realiseren, krijgt zeker vanuit Gemeente Belangen Koggenland geen steun. Het is erg dubbel dat de overlast voor deze jongeren loont. Belangrijkste argument om hier niet in mee te gaan is het feit dat dit voorstel het eigenlijke probleem niet oplost. Een zero tolerance beleid, waarbij door handhaving van de geldende regels voor normen, waarden en respect is de taak die door de gemeente ondersteund dient te worden. Wat het GBK betreft kunnen de financiele middelen die voor het realiseren van deze JOPplek beschikbaar zijn, aangewend worden aan de handhaving. Aanpakken bij overlast, waarbij de jongeren onder de 16 jaar thuisgebracht worden door de politie en de oudere jongeren aangehouden worden, waarna de ouders hen kunnen ophalen van het bureau. Dit geeft het oplossen van dit probleem in ieder geval voor de gemeenschap een beter aanzien, want na deze groep staat de volgende weer klaar.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heeft GBK nu voor of tegen gestemd. Belangrijk om te weten i.v.m. de komende verkiezingen.

Een reactie posten

Archief