woensdag 10 februari 2010

Gemeente Belangen Koggenland tegen ongecontroleerde hangplek in Obdam.

De gemeenteraad heeft maandag 8 februari jl het voorstel aangenomen om een jongeren ontmoetingsplek (JOP) te realiseren op het depot van de gemeente aan de Braken in Obdam. Gemeente Belangen Koggenland keurt dit plan sterk af, omdat je met een JOP het probleem dat deze doelgroep veroorzaakt niet, hooguit tijdelijk, oplost. Een zero tolerance beleid zou beter op zijn plaats zijn.
Redenen van Gemeente Belangen Koggenland om niet in te stemmen met het voorstel, zijn;  
  • Er is op deze locatie geen sociale controle.
  • De veiligheid voor fietsers en wandelaars komt door het intimiderend gedrag in gevaar.
  • Door de afgelegen ligging is het risico voor dealen en ongewenste gedragingen groot.
  • De locatie nabij het kerkhof kan leiden tot problemen bij begrafenissen en het bezoeken van de graven, door het karakter van deze groep.
  • Er is geen garantie tot succes, terwijl er wel gemeenschapsgeld wordt in gestoken.
  • Eerder is een JOB aan de Noorderbrug gesloten omdat het na 3 jaar succes niet meer bezocht werd.
  • Met dit voorstel wordt voor de 2e keer een overlast veroorzakende groep ‘bevooroordeeld’ (herinner je het karten nog ).
  • Vanuit de gemeente wil men in gesprek blijven maar dit is niet bij de overlast van de huiskamerkeet die gedwongen gesloten werd gebeurd.
  • Daar het een plek is die niet afgesloten kan worden, zal het risico tot allerlei ongewenste ontwikkelelingen 7 dagen per week en 24 uur per dag aanwezig zijn en dit daardoor ook in de hand werken.
  • Daar het niet gegarandeerd is voor succes, zal er achteraf bij het falen van deze JOP , de gemeente alsnog met de nek worden aangekeken en ook de schuld krijgen van escalaties en diens meer.
  • Dit lost het eigenlijke probleem niet op: jongeren die zich weinig aan de maatschappij gelegen laten liggen en waarbij dit als een aanmoediging werkt voor de komende generatie.
Deze jeugd zou zelf verantwoording moeten afleggen over hun gedrag. Als zij dat niet doen, dan zouden de ouders dat moeten doen.
Ons voorstel om hard op te treden blijft voor als nog staan, ondanks dat er een plek is waar men vanuit het dorp men de jongens naartoe kan verwijzen.
Als een jongere op wat voor manier dan ook ernstige overlast veroorzaakt, dient deze opgepakt te en daarna door de ouders al dan niet opgehaald te worden . Als de jongere onder de 16 jaar is wordt deze thuisgebracht, waar de ouders direct kunnen reageren. Het is dan aan hen om verdere stappen te ondernemen, om verdere overlast te voorkomen. Ten alle tijden zal Gemeente Belangen Koggenland zich inzetten om eventuele schade door o.a. vernielingen te verhalen.

Diverse maatregelen zullen daarom ook na het aannemen door de meerderheid van het raad van deze JOP, door Gemeente Belangen Koggenland recht overeind blijven staan om uit te voeren

1 opmerking:

Anoniem zei

het wordt door alle debielen die hebben ingestemd met dit besluit goed gekeurd, om in je eigen dorp mensen heel veel angst aan te doen. mensen te pesten / bedrijgen tot in de vroege uurtjes en om je eigen dorp te slopen. het is ongelovelijk dat hier een berg geld zo over de balk wordt gegooid. je kan het geld beter ergens anders voor gebruiken.

het is dan ook goed dat jullie er niet mee hebben ingestemd.

het probleem moet je aanpakken bij de bron allemaal oppakken en de ouders er mee confonteren met het gedrag van hun eigen kroost. net zo lang vol houden tot dat het over is en dat de ouders er ook mee klaar zijn. meer dan de helft weet niet eens wat kunnen kinderen allemaal uitspoken.

ik heb liever dat hier geld voor wordt uitgegeven dan dat je ratdraaiers ga belonen

Een reactie posten

Archief