woensdag 10 februari 2010

Koggenland gelooft in Distriport

De Goorn: de gemeenteraad van Koggenland heeft maandagavond met twaalf tegen vijf het groene licht gegeven aan de ontwikkeling van bedrijventerrein Distriport Noord-Holland bij Berkhout. De tijdige ontsluiting op de Jaagweg en de A7 is volgens wethouder Jan Wijnker gegarandeerd, 'door meer leden van Gedeputeerde Staten'. Voor Gemeente Belangen Koggenland was het zwaarst wegende punt, volgens Dhr. Klok is het een noodzaak eerst de infrastructuur in z’n geheel te realiseren alvorens een schop in de grond te zetten.

Gemeente Belangen Koggenland heeft in de raadsvergadering van oktober 2009 al aangegeven dat een milieucategorie van 3.2 als maximaal wordt geaccepteerd, deze voorwaarde is in het geheel verwerkt. Ook het voorstel van Gemeente Belangen Koggenland uit monde van Dhr. v/d Roest om de uitzonderingsmaatregel om de milieucategorie 4.1 toe te staan door de gemeenteraad te laten geschieden en niet door het college, werd breed gedragen en zal onderdeel uitmaken van de ontwikkeling.

De raad stemde niet unaniem over dit plan; 12 stemmen voor en 5 tegen, wat aangeeft dat de verdeeldheid in diverse partijen aan de orde is. Bij Gemeente Belangen Koggenland waren er 2 stemmen voor en 2 stemmen tegen, bij de PVDA waren er 2 stemmen tegen en ook Dhr. Helder binnen de VVD fractie had zijn bedenkingen over Distriport.

En zo werd in de laatste vergadering vóór de gemeenteraadsverkiezingen een discussie van zes jaar afgerond. Groen licht voor het bestemmingsplan, dat 78 hectare bedrijventerrein en 50 hectare groen en water in een gebied van 150 hectare mogelijk maakt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat GBK verdeeld stemt geeft te denken. Hebben ze als fractie geen gezamelijke mening?
Dat 1 raadslid van GBK voor stemt, omdat ze zich daarmee happy voelt (volgens Berhout is Boos) geeft nog meer te denken.
Je zou maar happy in Berkhout wonen.

Een reactie posten

Archief