dinsdag 23 februari 2010

Beter Westfrisiaweg tot WFO dan helemaal niets

DE GOORN - Zelfs een deel van de Westfrisiaweg tussen Hoorn en Enkhuizen aanleggen is nog altijd beter dan niets. Gedeputeerde Jaap Bond en kamerlid Ger Koopmans vinden dat de regio deze kans niet mag laten lopen.
Dat betekent dat het oude begrip over de Westfrisiaweg weer is afgestoft, namelijk dat in de weg tussen Hoorn en Enkhuizen een 'knip' komt. De vierbaansversie van de Westfrisiaweg voert dan tot aan de kruising met de veiling WFO.


En dat zou weer betekenen dat het heikele punt in het ontwerp, de doorsteek bij Hoogkarspel, op de langere termijn pas aan de orde komt. De reden: er is op dit moment geen geld genoeg om alles te kunnen betalen.

Volgens Bond hebben de provincie (ruim 100 miljoen), de regio (ruim 60 miljoen) en minister Eurlings met 30 miljoen euro nu de zekerheid dat de eerste twee belangrijke delen van de betere wegverbinding kunnen worden aangelegd.

Wethouder Jan Vriend (Koggenland) kan snel de twijfels bij sommige Statenfracties wegnemen: Koggenland heeft 6 miljoen euro uit de opbrengst van het nieuwe bedrijventerrein Distriport al gereserveerd voor een betere ontsluiting. Daarmee voldoet de gemeente aan de eis dat ze zelf ook meebetaalt aan dit deel van de Westfrisiaweg.

1 opmerking:

Anoniem zei

Er wordt weer creatief met miljoenen gegoogeld. Een ding is vrijwel zeker. De Westfrisiaweg wordt duurder dan begroot en de opbrengst uit een overbodig bedrijventerrein is lager dan begroot.
Dus het gaat zo als het altijd gaat.

Een reactie posten

Archief