zondag 13 juni 2010

Nieuw appartementencomplex in Avenhorn: Avenlijn

Op vrijdag 28 mei 2010 ondertekenden de heer T. Decnop van De Peyler Projektontwikkeling uit Scharwoude en de heer J. Wijnker van de gemeente Koggenland de koopovereenkomst voor de realisatie van een appartementencomplex aan de Buitenroede in Avenhorn.
Avenlijn


Het totale complex bestaat uit 3 gebouwen van respectievelijk 22, 18 en 10 appartementen. Het complex is gelegen in de ‘punt’ van de wijk met aan de ene kant het water langs de Buitenroede en aan de andere kant de toegangsweg naar Bakkerij Pater. Het project ligt aan een waterrijk en parkachtig gebied. Op korte afstand bevinden zich voorzieningen als openbaar vervoer en verschillende winkels. De punt wordt als het ware doorsneden door de toegangsweg naar Avenhorn. Dit is de lijn die de wijk verbindt met het dorp. Het project heeft daarom de naam Avenlijn gekregen.

Architectuur
Het ontwerp is afkomstig van Breddels Architecten uit Heerhugowaard. Uitgangspunt hierbij is een meer dorpse schaal, zodat de gebouwen niet hoger zijn dan 4 bouwlagen. Tevens is het belangrijk dat de terrassen zoveel mogelijk aan de zuid- en westkant van de woningen zijn geprojecteerd. Op deze manier is er uitzicht op en over de waterpartijen en het groene achterland. De 3 gebouwen vormen een eenheid en bieden – door hun ligging en locatie - ruimte en geborgenheid.

Het complex wordt in fasen verkocht en gebouwd. De eerste fase betreft het gebouw met 22 appartementen. De driekamerappartementen hebben een oppervlakte van ruim 100m2 en de verkoopprijzen beginnen bij € 245.000,-. De verkoop start na de zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief