donderdag 24 juni 2010

Zwemverbod op Ursemmerplas ingetrokken maar wordt niet opgelost.

Gemeentebelangen Koggenland heeft in de commissie Grondgebied aangedrongen om het waterkwaliteitsplan van het recreatieschap West Friesland nog voor de zomer uit te voeren om zodoende de hinderlijke blauwalg te lijf te kunnen gaan.
De provincie Noord-Holland heeft het zwemverbod op camping en dagrecreatieterrein De Ursemmerplas in Ursem opgeheven omdat er geen blauwalg meer werd aangetroffen. Op verzoek van het Recreatieschap Westfriesland heeft de provincie Noord-Holland aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier opdracht gegeven tot een herbemonstering. Hieruit bleek dat het gehalte microcystine onder de bepalingsgrens was gedaald waardoor het zwemverbod kon worden ingetrokken. Het aanwijzingsbord is inmiddels verwijderd, maar voor hoelang?.

Zoals in de aanhef wordt verwoordt, staat de uitvoering en het budget (€ 40.000.-) voor het waterkwaliteitsplan nog steeds open. Dit ter ergernis van Gemeente Belangen die gezien de komende zomer met zijn hogere temperaturen, alleen maar grotere problemen voorziet. Daar de recreanten niet worden voorzien van hun verkoelende en andere ontspanningsmogelijkheden, is het op zijn plaats het Recreatieschap eens onder druk te zetten. De problematiek van de blauwalg is b.v. in de Leyen wel adequaat opgelost.
Mede het feit dat er in de toekomst mogelijk toeristenbelasting zijn intrede doet in de gemeente Koggenland, is het zaak van dergelijke ergenissen verlost te zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief