maandag 26 juli 2010

Hoe tevreden zijn de Koggenlanders in hun gemeente?

Het klant tevredenheids onderzoek dat de Gemeente Koggenland dit jaar heeft gehouden bestaat uit zes burgerrollen. Deze keer staat de burger als kiezer centraal.
De burger als kiezer is de burger die bepaalde kwaliteiten van politiek en bestuur verwacht. Als prestaties zijn omschreven dat de gemeente goed luistert naar haar inwoners, een duidelijke visie heeft op de toekomst en waar maakt wat ze belooft en plant.

Koggenland krijgt een 6 als eindcijfer op dit onderwerp. Inwoners waarderen hun rol als kiezer iets beter dan het landelijk gemiddelde, dat op 5,7 ligt. Het cijfer bestaat uit de volgende onderdelen: de mate van inspraak en vertegenwoordiging door de gemeenteraad, en het vertrouwen in burgemeester, wethouders en het gemeentebestuur.

Het vertrouwen in burgemeester en wethouders krijgt een 6,4. Het gemeentebestuur krijgt ongeveer hetzelfde cijfer namelijk een 6,5. Het waarmaken van beloften door burgemeester en wethouders geeft men een 5,8. Ook geven de mensen aan meer invloed te willen dan nu, want de huidige invloed als kiezer krijgt een 5,9. De vertegenwoordiging door de gemeenteraad wordt het laagst beoordeeld met een 5,6.

Koggenland doet het in de ogen van haar burgers dus redelijk, maar het kan altijd beter, ook in Koggenland en daar blijven we aan werken.
Nieuwsgierig naar alle resultaten? Bekijk dan de gehele Klantenmonitor 2010 op www.koggenland.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief