maandag 2 augustus 2010

Een van onze contactpersonen uit Hensbroek schrijft column.

Het is alweer een tijdje geleden dat er weer eens een geluid uit het Hensbroekse kwam, en daarom wil ik, Alex Mol, daar weer eens mee beginnen, het voor de politiek altijd zo grote vraagstuk, wat leeft er onder de mensen.
In Hensbroek zijn er een aantal dingen die ontegenzeglijk ontzettend goed gaan, zo is er een levendige verenigingscultuur en worden er veel dingen georganiseerd voor mensen van jong tot oud, dat is mooi, maar nog mooier is het dat er ook af en toe wat wordt georganiseerd van, voor en door jong mèt oud! Dat is nog veel belangrijker, want zo houd je de dialoog tussen de verschillende groepen op een natuurlijke manier in stand en is er bij overlast geen belemmering om even naar elkaar toe te stappen. Want we kennen elkaar. Het klinkt gek, maar dat is nu net wat er in de (grotere) gemeenschappen waar het mis gaat meestal de oorzaak en de oplossing waar met een rotgang aan voorbij gegaan wordt.

Om dat natuurlijk evenwicht, om het zo maar even te noemen, in stand te houden, heb je natuurlijk ook weer nieuwe aanwas nodig. Hoe we nieuwe aanwas krijgen hoef ik niemand uit te leggen, maar allereerst heb je daar wel huizen voor starters voor nodig.

Ik ben inmiddels 41 lentes jong en heb vorig jaar een reünie van de lagere school meegemaakt, we zaten met 31 kinderen in de klas en welgeteld 1 is er in Hensbroek blijven hangen, ik dus. Het was in een hele lange periode dat er geen nieuwe huizen werden gebouwd in Hensbroek, gevolg is dat we nu binnen een aantal verenigingsbesturen een dusdanige leeftijdssprong moeten maken, waardoor het voor sommige verenigingen te laat is om de latere opbloei (die wel weer kwam nadat het Waterweidje was gebouwd) op te vangen.
Dit staat ons weer te gebeuren als we met de huidige woningbouwplannen van de gemeente Koggenland doorgaan, waar alles naar enkele kernen toe wordt getrokken, en je dus de eerder voorspelde rottigheid krijgt met de bijkomende kosten. Regeren is vooruitzien, en daar heb je geen bril voor nodig, alleen een goed stel hersens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief