maandag 2 augustus 2010

Cursusaanbod voor vrijwilligers in de gemeente Koggenland

De gemeente Koggenland is blij dat zij over een grote groep vrijwilligers beschikt ter ondersteuning van het Loket Zorg en Welzijn. Deze vrijwilligers verrichten tal van hand en spandiensten op het gebied van kleine klussen in en om de woning, hulp bij administratie en het invullen van belasting, sociale contacten, vervoer, informatie en advies
Door de toenemende vraag om ondersteunende begeleiding willen wij de taken graag uitbreiden in de richting van de sociale sfeer. Hierbij is belangrijk te weten dat het altijd gaat om vrijwilligerswerk en niet om professionele hulpverlening.

Om deze grenzen goed te herkennen en de taken voor vrijwilligers hierbij nader te omschrijven en bredere informatie te verstrekken, bieden wij in het najaar van 2010 drie verschillende cursussen aan.
• Cursus Buddytraining op 6 en 7 september
• Cursus Mantelzorgondersteuning op 4 en 5 oktober
• Cursus Signalering en Eenzaamheid op 1 en 2 november

Elke cursus bestaat uit 3 dagdelen die aaneengesloten worden aangeboden door een professionele organisatie. De cursus zal gegeven worden in het gemeentehuis van Koggenland, Middenhof 2, in De Goorn.
Wilt u zich breder inzetten als vrijwilliger en maakt dit cursusaanbod u nieuwsgierig, schrijf u dan nu in. U kunt kiezen om alle cursussen te volgen of maar één of twee. Aanmelden kan bij Willeke Wieman, coördinator gemeente Koggenland. Telefoon (0229) 54 83 70 of via e-mail w.wieman@koggenland.nl. Zij sturen u dan het inschrijfformulier en cursuspakket toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief