woensdag 29 september 2010

350 MILJOEN, en geen cent meer.

De kogel is door de kerk: Na veertig jaar lang praten over een volwaardige Westfrisiaweg, gaat die er nu ook echt komen?. Een meerderheid in Provinciale Staten heeft er zelfs 146 miljoen euro extra voor over.

Het ging maandag 27 augustus nauwelijks nog over het tracé van de snelle verbinding tussen Alkmaar en Stede Broec. De politiek zette de tanden in het feit dat het de provincie is die fors de knip gaat trekken om de aanleg van de weg mogelijk te maken. En voorlopig is dat dus inclusief de bijdrage die het Rijk zou bijdragen. Volgens de bestuurders in West-Friesland en de provincie dan.
Feit is dat de enige rijksbijdrage bestaat uit 35 miljoen euro voor de aansluiting op de A7 bij Hoorn. Voor overigen bijdragen of 'kralen' zijn geen harde toezeggingen gedaan.
Gedeputeerde Elizabeth Post (VVD) zag geen andere oplossing dan dat de provincie zich verantwoordelijk opstelt voor de ontbrekende 146 miljoen euro. Of, zoals de oppositie van D66, SP en kleinere fracties het verontwaardigd beoordeelde: de provincie dokt voor het volle pond.
Volgens gedeputeerde Post liet er geen twijfel over bestaan: de Westfrisiaweg wordt aangelegd binnen het budget van 350 miljoen euro. ,,En geen cent meer. Wordt de aanbesteding duurder, dan gaan we bezuinigen.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief