woensdag 22 september 2010

Officiële overhandiging Initiatiefvoorstel van Gemeente Belangen Koggenland.

Voor de commissie Burger en bestuur heeft Gemeente Belangen Koggenland officieel haar initiatiefvoorstel betreffende de locatiekeuze voor het onderwijs in Avenhorn-De Goorn overhandigd aan burgemeester Sipkes.


Dit voorstel is een primeur binnen het duaal stelsel en bevat een verzoek tot het nader uitwerken van de locatiekeuze van het openbaar onderwijs aan de Dwingel.
Daar de komende jaren mogelijk fors bezuinigd dient te worden en de scholen de Ieveling en de Overhaal binnen 10 jaar vernieuwd dienen te zijn, is het vanuit het GBK een noodzaak ‘de hand op de knip’ te houden. Door gebruik te maken van panden in eigendom aan de Dwingel en de combinatie van de sporthal, zwembad en de Jozefschool uit te buiten, is het een uitgelezen kans om de nieuwbouw van de Ieveling binnen deze locatie plaats te laten vinden. Dat er in de toekomst behoorlijk bijgebouwd gaat worden in de Burghtlanden en Buitenplaats, zijn ook redenen geweest te zoeken naar een centraal gelegen locatie waarbij de langzaam
verkeersstroom gewaarborgd is van absolute veiligheid. Tevens zal deze verpauperende locatie een impuls krijgen tot het creeëren van een waar dorpshart. Daarnaast het de Overhaal in de toekomst, ruim de gelegenheid om op de huidige dan wel op de oude locatie van de Ieveling, haar nieuwbouw te zien verrijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief