donderdag 14 oktober 2010

Maatschappelijk vastgoed in Obdam

De Woonschakel is een maatschappelijk betrokken onderneming. Dit is vooral terug te vinden in de diensten die verleent worden aan de maatschappij.


Dit kan zijn in de vorm van een woonzorgboerderij, wijkcentrum, consultatiebureau, multifunctioneel centrum, opvanghuis voor daklozenetc. Naast het bouwen en onderhouden van huurwoningen speelt tegenwoordig meer en meer een rol bij de realisatie of behoud van vastgoed dat voor de lokale samenleving van belang is.
Maatschappelijk vastgoed is onmisbaar en staat ten dienste van de samenleving. Vastgoed dat
niet gebaseerd is op individuele huur voor particulieren,maar op institutionele huur.
Hierbij moet gedacht worden aan gemeenten, instellingen en partijen met een sociaal maatschappelijke doelstelling. Het heeft als doel faciliteiten te verlenen aan de maatschappij op diverse terreinen.
Maatschappelijk vastgoed staat in dienst van het verlenen en verzorgen van activiteiten naast die van de primaire taak wonen. Het heeft geen winstbejag, het is een pure sociale doelstelling. In Obdam is De Woonschakel op dit moment op maar liefst drie locaties bezig hieraan een invulling te geven. Op ‘t Snijdersveld, De Horstenburgh en de Tulpenburgh. Maatschappelijk vastgoed is voor De Woonschakel
 het leveren van maatwerk aan niet commerciĆ«le instellingen met maatschappelijke doelstellingen.
Het draagt bij aan de leefbaarheid van een woonomgeving en de zorg voor de inwoners.
Dit wordt gerealiseerd binnen dorpshuizen, peuterspeelzalen, consultatiebureaus en woonzorgcomplexen.

In het centrum van Obdam laat De Woonschakel dit overduidelijk zien. Op ’t Snijdersveld: Een bouwproject dat huisvesting biedt voor een apotheek, huisarts, peuterspeelzaal, wonen met zorg en een wijkcentrum van waaruit activiteiten kunnen plaatsvinden.
De nieuwbouw wordt verbonden met een verbindingsgang op de 1e etage naar het bestaande wooncomplex Op ’t Snijdersveld. De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief