donderdag 23 juni 2011

Supermarkt in actie tegen jeugdige drinkers

In de poging de jeugd van West-Friesland minder te laten drinken, doen de supermarkten straks ook een duit in het zakje.
De gemeenten Medemblik, Enkhuizen en Opmeer hebben daarover gesproken met onder meer Deen, Dekamarkt en Albert Heijn. Wij in Koggenland hebben de hoop dat dit ook gaat gelden voor onze gemeente.
Burgemeester Theo van Eijk van Medemblik zegt dat het de laatste zet is in het project Jeugd en Alcohol, bedoeld om jeugd te weerhouden van drank. ,,Net als de horeca, de scholen en de sportverenigingen vinden we dat de detailhandel ook een verantwoordelijkheid heeft. Al leggen we niets op, alles gaat in overleg.’’

Posters in de winkel, een waarschuwingsfolder bij een fles wijn en extra aandacht voor winkels in de buurt van scholen zijn daarvan voorbeelden. Deen is bereid mee te werken aan extra acties, al doet de supermarkt zelf ook al veel. Zo verschijnt er op de kassa een pop-up als er alcohol over de scanner gaat. De caissière krijgt dan ook te zien wat de laatste geboortedatum op de id-kaart moet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief