woensdag 7 september 2011

Bewoners van nu en straks ontwerpen samen de laatste fase Polderweijde

Mulder Obdam heeft aan IS Maatwerk gevraagd om het ontwerp voor de laatste fase van Polderweijde binnen de randvoorwaarden van de gemeente en Mulder Obdam te maken samen met huidige en toekomstige bewoners door middel van Community Planning.
Deze randvoorwaarden zijn vanaf 14 september 2011 terug vinden op www.ismaatwerk.nl/polderweijde. De bouwstenen voor het ontwerp verzamelt IS Maatwerk samen met bewoners tijdens het Ontwerpfestival op 30 september aanstaande. Enkele weken later presenteren IS Maatwerk het resultaat tijdens een bijeenkomst waarvoor alle deelnemers een uitnodiging ontvangen.


Wat is het Ontwerpfestival?
Iedereen heeft verstand van wonen. Daarom nodigt IS Maatwerk iedereen uit de omgeving van Polderweijde, en vooral ook iedereen die overweegt om er te gaan wonen, uit om naar het Ontwerpfestival te komen, jong en oud. Een Ontwerpfestival is leerzaam, gezellig en creatief. Huidige en toekomstige bewoners met verschillende leeftijden en achtergronden leren elkaar en de plek van Polderweijde kennen en leveren zo samen hun bijdragen aan het ontwerp voor de laatste fase. Tijdens workshops wordt er gesproken en getekend. Zo kan iedereen op een gemakkelijke en inspirerende manier een bijdrage leveren. Geen inleidingen door ‘deskundigen’. De bewoners zijn de deskundige! Om een bijdrage te leveren, hoeft een deelnemer ook niet het hele festival mee te doen. Men kan gaan en komen wanneer men wil en ook van de ene workshop naar de andere overstappen. Het Ontwerpfestival is op 30 september van 16.00 tot 20.00 uur in de Brink in Obdam.

Snel resultaat
Na het festival gaat het team van ontwerpers direct aan de slag om alle resultaten van het Ontwerpfestival te verwerken tot het ontwerp. Binnen enkele weken presenteert IS Maatwerk tijdens een publiekspresentatie het voorstel voor het ontwerp. Ook hier is iedereen van harte welkom. Het gepresenteerde ontwerp is gebaseerd op het resultaat van het Ontwerpfestival en past binnen de gestelde randvoorwaarden. IS Maatwerk voert de opdracht en de methode De Community Planning uit.

Ambassadeurs bijeenkomst
Om het Ontwerpfestival zo veel mogelijk bekend te maken, organiseren wij een bijeenkomst voor personen en organisaties in Obdam, (ofwel Lokale Ambassadeurs) op donderdag 15 september om 20.00 uur in het kantoor van Mulder Obdam Handelskade 5 1713 HS Obdam. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie over de methode Community Planning, de vastgestelde randvoorwaarden voor het ontwerp en over het Ontwerpfestival Polderweijde gegeven. Clara Overes van IS Maatwerk leidt de bijeenkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief