woensdag 7 september 2011

Onkruidbestrijding bestrating Koggenland

Het zal u vast zijn opgevallen. Koggenland is echt een groene gemeente doordat er veel onkruid op de verhardingen staat.

Dit levert een minder fraai beeld op en hier krijgen wij dan ook reacties over, zoals uit onze enquete van het GBK is gebleken.De laatste tijd is het erg nat en warm geweest. waardoor het onkruid in korte tijd explosief is gegroeid. Helaas kan er met deze weersomstandigheden geen onkruid worden bestreden. De gemeente Koggenland bestrijdt onkruid op verhardingen volgens de chemische DOB methode. DOB staat voor Duurzaam Onkruid Beheer op verhardingen. Met een speciale machine (vierwielige quad) met infrarood detectiesysteem wordt onkruid gelokaliseerd op verharding. Het detectiesysteem herkent onkruid en spuit een gedoseerde hoeveelheid bestrijdingsmiddel op het onkruid. Dus als u zelf uw stoep onkruidvrij houdt, wordt voor uw woning niet gespoten. Op plaatsen waar de machine niet kan komen (hoeken en obstakels) maakt de bestuurder van de machine gebruik van een spuitlans.


De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. Er gelden namelijk strikte regels voor het bestrijden van onkruid volgens deze methode. Zo mag het bijvoorbeeld niet te hard waaien en wordt er niet gespoten wanneer regen in aantocht is. Hierdoor is het de afgelopen tijd niet mogelijk geweest om tijdig te starten met de 2e spuitronde die zou plaatsvinden in juli/augustus.

Wat mogelijk hierdoor een probleem zou kunnen worden is dat door alle voorspelde nattigheid en de verstopte kolken, wateroverlast op de wegen zou kunnen ontstaan. Gemeente Belangen Koggenland heeft daardoor aangedrongen om een bezemwagen de goten van de straten te reinigen en te ledigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief