woensdag 10 april 2013

Geen buurtbus voor Koggenland.

De provincie heeft helaas besloten om geen buurtbus te financieren in onze regio. De reden hiervoor is dat de provincie niet overtuigd is van voldoende vervoersvraag.
Een buurtbus moet minimaal 400 reizigers per maand vervoeren. Cijfers tonen aan dat in Koggenland niet het geval is. Ook met de uitkomsten van de enquĂȘte die Koggenland heeft uitgezet, slagen we er niet in de vervoersbehoefte aan te tonen.

Men had goede hoop op doorgang van het project, ook gezien het feit dat de provincie zelf aangaf open te staan voor kleinschalige projecten als het gaat om vervoer op maat in plattelandsgebieden. Hieraan kan het initiatiefvoorstel van Gemeente Belangen Koggenland mogelijk in voorzien, echter dit staat los van de buurtbus en zal verder worden onderzocht.
Hoe nu verder
De provincie stelt voor om, in overleg met Connexxion en de gemeente Koggenland, te kijken welke mogelijkheden er zijn voor een andere ontsluiting. Zo wordt er opnieuw gekeken naar de mogelijkheden van de  huidige ‘Overstapper.’

Met de Overstapper kan men in de huidige situatie vanuit Zuidermeer, Spierdijk, Hensbroek en Wogmeer in het knooppunt Obdam komen. De Overstapper is vraagafhankelijk vervoer. Dit wil zeggen dat u zich van te voren moet melden. Omdat blijkt dat u vooral vanuit de bovengenoemde kernen naar Hoorn wil in plaats van Obdam, wordt er gekeken of wellicht het knooppunt van deze route kan worden verplaatst van Obdam naar Hoorn. We houden u op de hoogte van dit project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief