woensdag 8 mei 2013

Toekomst voor Mulder

Acht bedrijven vliegen financieel experts in bij Mulder Obdam, rechtbank en bank standby voor biedingen, ook met Hemelvaart
Die bedrijven proberen te bepalen wat een redelijk bod is op de activa van de Mulder Obdam groep. Ze krijgen daarbij hulp van onder meer het financiĆ«le personeel van Mulder Obdam zelf. Curator Alexander Claus: "Ze voeren zo goed als mogelijk is een due diligence-onderzoek uit om te kunnen bepalen of en zo ja wat ze willen bieden."Het team van Claus heeft inmiddels en bidbook samengesteld, waarbij alle activa en vooral ook alle projecten zijn beschreven. 

Het team werkt deze week de hele week door, ook al is donderdag een vrij dag vanwege Hemelvaart en is het in de bouw gebruikelijk om ook de daaropvolgende vrijdag niet te werken. Claus: "Als er biedingen komen die opportuun zijn, dan staat iedereen klaar. Dat hebben we geregeld. Een bod moet door mij worden afgestemd met de bank en met de rechter-commissaris. Dat kan, ook op Hemelvaartsdag en ook op vrijdag."

Claus zei al eerder dat liefst binnen twee weken duidelijk moet zijn hoe een doorstart eruit ziet en wie dat gaat doen. Tijd speelt nu een grote rol om de projecten goed over te kunnen dragen. Dat geldt zowel voor de inzet van het personeel als ook aan de kant van de opdrachtgevers die ook niet blijven wachten.
Claus heeft deze week nog overleg met de OR en met de vakbonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief