vrijdag 17 januari 2014

Duurzaamheidsakkers of Zonneweides

Naar aanleiding van een voorstel vanuit het GBK voor een duurzaamheidssakker of ook wel Zonneweide genaamd, heeft de gemeente dit daadwerkelijk opgepakt.  
Op uitnodiging van de gemeentes Koggenland, Hoorn en Heerhugowaard verzorgde Innovatiesnelweg op woensdag 11 december in het gemeentehuis Koggenland een kennissessie over de bestaande initiatieven en toekomstige mogelijkheden voor zonneweides.

In aanwezigheid van portefeuille-houders, beleidsambtenaren, raadsleden en bedrijfsleven toonde Jaap Neeleman van het Servicepunt Duurzame Energie een overzicht van projecten in de provincie Noord-Holland.

Sander Lensink van ECN gaf een toelichting op de financiƫle en organisatorische haalbaarheid van collectieve zonnestroominstallaties en een overzicht van subsidieregelingen.

Cees Groot, adviseur van de gemeentes Bergen en Alkmaar, illustreerde het gedetailleerde projectplan voor een 0,800 mW installatie op het Anematerrein in Bergen.

Aanleiding voor dit initiatief is een voorstel van het GBK geweest om op de afgewaardeerde gronden van Koelemeij, een duurzaamheidsakker te realiseren. Daarmee samenhangend zouden de geplaatste zonnepanelen op daken gereguleerd kunnen worden.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief