vrijdag 7 maart 2014

'Schadeclaim bij stopzetten Distriport'

Als Koggenland 'de stekker uit bedrijventerrein Distriport trekt', riskeert de gemeente een claim van 26 miljoen euro.
Dat zei wethouder Jan Wijnker (VVD) donderdagavond tijdens het verkiezingsdebat in dorpshuis De Ridder Sint Joris te Berkhout. ,,Er is voor 26 miljoen euro kosten gemaakt. Als wij de bestemming wijzingen, komen die kosten op ons bordje terecht'', aldus Wijnker. Op ons bordje?? Nee daar zijn de inwoners van Koggenland voor aansprakelijk, zoals gezegd 1040.- euro per inwoners.

Het dossier Distriport, dat in één adem wordt genoemd met de smeergeldaffaire rondom gedeputeerde Ton Hooijmaijers, ontwikkelt zich als een politieke tijdbom in de verkiezingsstrijd. Dat bleek gisteravond tijdens debat waarin de gemoederen soms hoop opliepen. Rene Klok van Gemeente Belangen Koggenland was consequent in de mening van de partij, kijkend naar nut en noodzaak zou dit niet aan de orde zijn geweest. Laten we eerst de bestaande bedrijventerreinen ‘updaten’ en verduurzamen. Er zijn fouten gemaakt waar we van moeten leren.

De zaal in De Ridder Sint Joris (zie foto) was tot de allerlaatste plaats bezet, er stonden zelfs mensen op de gang. Hieruit blijkt dat de locale politiek in de direkte omgeving van de mensen dus wel degelijk in de belangstelling staat.

Zoals de pitch van Gemeente Belangen Koggenland ook klikt: we zijn van, voor en door de inwoners van Koggenland, waarnaar we luisteren, samen denken, maar zeker ook samen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief