zondag 6 juli 2014

Openbaar vervoer

Oprichting buurtbusvereniging Koggenhopper.
Met de stoppen van de lijn 161 Ursem-Alkmaar, liggen er kansen voor de gemeente om het initiatiefvoorstel van het GBK gedeeltelijk tot uitvoering te brengen. 

Dit initiatiefvoorstel van enkele jaren terug, hield een compleet openbaar en vraaggestuurd vervoerplan in, waarbij alle kernen van de gemeente Koggenland hierdoor bereikbaar zijn voor iedereen. 
Met het voorstel om deze lijnverbinding van Ursem zelf op te pakken (in overleg met Connexion en provincie), en uit te breiden, komen de bouwstenen van het initiatiefvoorstel te voorschijn.

Als eerste dient er een buurtbusvereniging te worden opgericht door de gemeente, net zoals die in het initiatiefvoorstel van het GBK is aangegeven, naar het model van Hollands Kroon. 
GBK heeft al aangegeven hiermee met de huidige verenigingen samen te werken, daar het wiel niet nogmaals behoeft te worden uit gevonden. 
Ook worden er voor de bezetting van de ritten, chauffeurs gezocht, vrijwilligers in bezit van een rijbewijs die het leuk vinden om door middel van deze ritten sociale contacten te hebben.

Het GBK heeft ook in het initiatiefvoorstel de mogelijkheid aangegeven, om gebruikt te maken van de mensen die bij het loket Welzijn en Sociale Zaken aankloppen. Met de werkorganisatie in worden, voor mensen die werkloos zijn, liggen hier ook kansen. 

Al met al is het GBK in hun nopjes met de mogelijkheden die voor de gemeente Koggenland en al haar inwoners, hier wordt geboden.

Wilt u als bestuurslid of chauffeur binnen deze buurtvereniging actief zijn? Geeft u zich op bij de verantwoordelijke van de gemeente; Susan Dekker. U kunt ook reageren via G-B-K.nl.

Wordt vervolgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief