donderdag 29 januari 2015

Klokkenluider of niet?

Volgens wethouder Knijn heeft de gemeente zelf de fout ontdekt met betrekking tot het ontvangen van betalingen voor bouwvergunningen. 
Echter is dat wel zo?

Nadat er bezwaar gemaakt werd door 2 aanvragers, is dat volgens de wethouder de aanleiding geweest voor een onderzoek en niet de interventie van buitenaf. Gemeente Belangen is daar nog niet van overtuigd, daar juist derden de raad hiervan op de hoogte bracht.

Die gedachte wordt gesterkt door het feit dat ervan uit het college niet is gewezen of gecommuniceerd op deze fout en mede daarbij dat er 4 jaar lang niet naar de juridische kaders is getoetst. Gezien er nog vele vragen onbeantwoord zijn, zal er in de raad van 26 januari 2015 hierop teruggekomen worden.

Prioriteit in deze  is het terugbetalen van de ontvangsten die in het Dorpsuitleg fonds zijn gestort. De coalitie had daar zelfs een initiatiefvoorstel voor over, wat volgens de oppositie (GBK, Oke en PvdA) totaal geen toegevoegde waarde heeft op het terugbetalen van de terug te vorderen bedragen.
Het is o.a. Gemeente Belangen eraan gelegen om de gedupeerden zo snel mogelijk over hun geld te laten beschikken, wat direct door de andere oppositie partijen werd gesteund. Maar daar zal het geheel niet door worden afgedaan zijn.

Echter pas in de tweede termijn werd door de initiatiefnemers aangegeven dat er volgens hen (echter reageerden er 2 van de 3 coalitiepartijen) de lucht om deze zaak nog niet is geklaard.

Belangrijk detail welke door Dhr. Klok van Gemeente Belangen ter tafel werd gelegd, is het fonds zelf. De inhoud van dit fonds, welke een behoorlijk bedrag omvat, is niet terug te vinden in de financiële stukken die de raad ter beschikking heeft. Dus de controle taak van de raad werd hierbij moeilijk.

Wordt vervolgd in de raad van 26 januari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief