woensdag 7 oktober 2015

Veiligheid

De week van 5 oktober was de ‘Week van de Veiligheid’.
Een landelijke campagnewaarbij iedereen dan “extra” zijn steentje bijdraagt voor meer veiligheid.

In Koggenland zijn er daardoor al initiatieven ondernomen waarbij buren elkaar
in een WhatsApp ‘buurtpreventie’ op de hoogte houden van wat er in de
woonomgeving gebeurd.                                                    

Woninginbraak.

In onze gemeente zijn op moment veel inbrekers actief. Misschien is er zelfs onlangs in uw buurt ingebroken. Een nare ervaring, die een grote impact kan hebben op uw gevoel van veiligheid en dat van uw buurtgenoten. Ruim 70% van de slachtoffers van een woninginbraak slaapt slechter en voelt zich na een inbraak onveilig in hun eigen huis. Uit onderzoek blijkt dat woningen in dezelfde buurt de eerste weken na een woninginbraak een verhoogde kans lopen op een inbraak. Inbrekers zijn namelijk al bekend in de buurt, weten welke sloten er worden gebruikt en kennen de vluchtroutes.
De politie en gemeente Koggenland werken er hard aan om het aantal woninginbraken
te verminderen. Dit kan echter niet zonder uw hulp. Wist u dat bijna 90% van de aanhoudingen op heterdaad een direct gevolg is van een melding van een burger?
Daarom is het van belang om altijd verdachte situaties direct te maken staat er binnenkort een LED tekstkar langs de weg. Ook versturen wij waarschuwingsbrieven om inwoners te attenderen dat er in hun buurt is ingebroken.
Via twitter, onze website www.koggenland.nl en het Koggennieuws leest u over  inbraakpreventie. Dit alles doen wij als uw gemeente om zoveel mogelijk inbraken te voorkomen.


WhatsApp buurtpreventie

U kunt uw buurt veiliger te maken door samen met uw buren een WhatsApp groep ‘buurtpreventie’ aan te maken, zoals men in het Bastion in Obdam hebben opgestart. Op het moment dat u een verdachte situatie ziet kunt u uw buren via een WhatsApp op de hoogte stellen. Samen houdt u dan een oogje in het zeil. In de groep wisselt u onderling snel en gemakkelijk informatie uit over verdachte situaties of personen die u signaleert in hun eigen dorp of wijk. Iedereen in de buurt is dan snel geïnformeerd dat er mogelijk iets gaande is en kan maatregelen nemen. WhatsApp is hiermee een moderne digitale vorm van buurtpreventie. Speciaal voor buurten met een buurtpreventie WhatsApp heeft de gemeente een bord beschikbaar om op te hangen in de straat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief