woensdag 28 maart 2012

VVD Koggenland pikt 'twitterverbod' niet.

In Koggenland is bij de VVD consternatie ontstaan over een ’twitterverbod’ waarover burgemeester Leoni Sipkes een discussie wil met de gemeenteraad.
’Bizar’, twitterde voorzitter Jeroen Schilder van de afdeling Koggenland.                    VVD-raadsleden Ronald Olij (@ronaldolij) en fractievoorzitter Caroline Schipper (@carolineschipper) twitteren regelmatig over punten die ter sprake komen. Een enkele keer geven ze een mening. Volgens Schilder wil Sipkes naar een twitterverbod tijdens vergaderingen, inclusief de schorsingen.

Burgemeester Sipkes zegt de fractievoorzitters alleen te hebben gevraagd na te denken over een gedragscode. Zij wil voorkomen dat er in een vergadering op een ’tweede niveau’ een discussie kan ontstaan tussen raadsleden onderling, buiten de openbaarheid, via mails en tweets.                                                                                               ,,Wij twitteren om de achterban te informeren’’, zegt Schilder. ,,Niet om tijdens de vergadering partijen van standpunt te laten veranderen.’’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief