zaterdag 26 april 2014

Valse start.

Nieuwe raad met een bewogen vergadering begonnen.
Met de omstreden nieuwe coalitie van het CDA met de VVD en de gedoogpartner WK, is met de installatieraad een nieuwe periode aangevangen welke als met veel tumult is begonnen.  
Met de evaluatie door het CDA, waarbij Dhr. N. Bijman woordvoerder was, kwam al snel naar voren dat de coalitie in feite al lang bekend was, maar door de VVD werd aangedrongen om te zoeken naar een breder draagvlak en dus een derde partij. 

Die partij wordt een voor spek en bonen benoemde partner, daar deze geen enkele bestuurlijke verantwoordelijkheid neemt en krijgt. Mede daar het CDA allang voornemens was om zelf twee wethouders te leveren en niet te kiezen voor een breder draagvlak waar ook die bestuurlijke verantwoordelijkheid ingevuld zou worden.

In dat geval zou het GBK een uitstekende wethouder kunnen leveren, maar het eigen belang hiermee wordt hoger beoordeelt dan het algemene belang. Met de stemming voor de beëdiging van de wethouders is dat signaal ook door de raad gegeven. Wethouder N. Bijman werd aangenomen door 15 stemmen voor en 4 tegen. Wethouder K. Knijn daar en tegen heeft slechts 12 stemmen voor en wel 7 tegen, wat een uiting van is van het ongenoegen van uit de raad.

Des al niet te min staan we voor een nieuwe periode waarin we met elkaar verder moeten, waar het begint met het coalitie programma. Dit programma werd pas de middag voor de raad beschikbaar gesteld, waardoor de bespreking ervan is uitgesteld naar de volgende raad. 

Belangrijk punt hierbij is dat er geen tijdslijnen gegeven zijn voor de realisatie. Dus kan er niet gemeten worden waar wij natuurlijk voor zijn.


Wordt vervolgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief