zaterdag 26 april 2014

Verkiezingen

Evaluatie verkiezingen grimmig verlopen.
Met in ons achterhoofd wat er voor de verkiezingen allemaal is gepasseerd m.b.t. de onterechte commotie over een advertentie in de Kogge Express waarin mogelijk stemmen werden geronseld, is een evaluatie in het openbaar gehouden over dit gebeuren. 

In deze advertentie werden de partijen GBK en Oké genoemd. Echter hebben deze partijen geen enkele betrokkenheid in dit initiatief  van een bezorgde inwoner. Gezien de advertentie voor verantwoordelijkheid van de schrijver is, hebben beide partijen de keuze gemaakt hier niet op in te gaan.                                                                                                                 Want het is toch van de gekke dat men telkens als er iets in de media wordt gepubliceerd over jou partij of persoon, dat men dan telkens daarop dient te moeten reageren? 

Neen, het GBK is van mening een goed besluit genomen te hebben hier niet op te moeten reageren.

Gebleken is dat er onderdelen uit een brief vanuit de gemeente over dit onderwerp, welke expliciet is gericht aan raadsleden en commissieleden, terecht is gekomen bij de media, welke daar vanzelfsprekend nieuws in heeft gezien. 
Toen is de communicatie volledig losgeslagen en hebben andere partijen in de verkiezingsretoriek van dat moment gebruik gemaakt om zonder enige waarheidsbevinding, hun voordeel hieruit hebben gehaald.  
Maar is dit wel zo correct?? Het GBK en de Oké vinden absoluut van niet! de partijen hebben helemaal niets met deze advertentie te maken, zoals ook bleek uit een reactie van de initiatiefnemer naar alle raadsleden en commissieleden. 
Maar daarover werd er door de partijen in het geheel niets mee gedaan, want daar is immers geen voordeel in te behalen.

Het GBK noemde mede als voorbeeld van de gemaakte keuze, dat de andere partijen die in de afgelopen periode regelmatig in de media zijn afgeschilderd, ook nooit hebben gereageerd op die uitlatingen. Hoe is dat dan te rijmen met hoe men nu reageert? 

Concluderend kan worden vastgesteld dat er niet integer wordt gehandeld en daar willen het GBK en Oké het nog eens op een zo kort mogelijke termijn eens met de overige raadsleden over hebben


Want:  het één schaadt het ander!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief