donderdag 29 mei 2014

Gehakt en gefileerd.

Het ontbreekt aan alles.
Geen visie, strategie, doelstelling en haalbaarheidscontrole, zomaar begrippen die van toepassing zijn op het wederom gepresenteerde coalitieprogramma. Het programma wordt gefileerd, de oppositie maakt gehakt van het coalitieprogramma, enkele rake opmerkingen die gepubliceerd zijn.

Dat het opnieuw wordt behandeld komt door o.a.  het GBK, die bij de vorige raadsvergadering dit programma ook zoals hierboven benoemt en gevraagd heeft om meer duidelijkheid met het minimaal plaatsen van doelstellingen met piketpaatjes.             Kort beschreven was het programma de light versie, volgens het GBK, welke opnieuw gepresenteerd werd. 
Op z’n zachts gezegd worden de oppositie partijen hier niet serieus genomen.   

Rene Klok van het GBK ging volgens de schrijver van het NHD, direct met een zwaar stuk op het orgel, door dit nogmaals te herhalen. Daarnaast ook noemende dat de samenstelling na de coalitievorming nog meer vragen opleverden dan dat het al het geval was.           Zoekende naar de ondersteunende visie van de gedoogpartij, stuit men op een manifest van Welzijn Koggenland van 2014, waarin hun visie wordt beschreven.                                   Met zeer grote verbazing leest men in dit manifest dat alle onderdelen waar men voor staat uit het programma van Gemeente Belangen Koggenland komen, een plagiaat dus.           
Men heeft zelfs de moeite niet genomen om het kopie te bewerken en de vermeldingen van het GBK in hun manifest te laten staan.

Hoezo is Welzijn Koggenland dan de gedoogpartner volgens Rene, het enige waar dit op gestoeld is dat deze partij geen invulling van een wethouder heeft afgedwongen.             Voor de VVD stond het vast dat de coalitie breed gedragen diende te worden met een derde partij, samenvattend kan dan worden opgemerkt dat het CDA voornemens is geweest het pluche in eigen beheer te willen houden.                                                                         Het siert deze partij als men dit gewoon toegeeft en niet dwaalt om een toezegging in de gesprekken of men wel of niet een breed gedragen coalitie voor ogen heeft gehad, zoals ook vanuit de PvdA naar voren is gebracht.                                                                           
Dit is er ook mede op uit maken dat Welzijn Koggenland, uit monde van Mw van Leyen, uitgenodigd is voor verdere gesprekken voor de coalitie vorming, maar geen bestuurlijke verantwoording wil en/of kan nemen.                                                                             Volgens haar is hiermee, de uitnodiging, het verschil gemaakt m.b.t. het GBK. 
En dat ongeacht het programma??


Deze hele procedure en de gang van zaken geeft misschien aan hoe deze coalitie zal zijn, waarbij van de oppositie een constructieve houding wordt verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief