donderdag 25 maart 2010

Gemeente Belangen Koggenland blijft ageren tegen locatie JOP in Obdam.

In de commissie Burger en Bestuur heeft Gemeente Belangen Koggenland haar zorgen geuit over de JOP aan de Braken in Obdam. Met het feit dat deze locatie buiten de bebouwde kom is gelegen, is de weg vrij voor het gebruik van drank en andere middelen. Dit is voor het GBK niet te accepteren.
Dat er een JOP in Obdam moet komen is ook voor Gemeente Belangen Koggenland wel duidelijk, maar wel in de context waar het voor bedoeld is; namelijk voor alle jeugd en dus ongeacht leeftijd, religie, kleur enzovoorts. Zoals het wordt bedoeld volgens het raadsvoorstel, dat door de meerderheid (uitgezonderd het GBK) van de raad in februari is aangenomen, is om omwonenden van de overlast gevende jeugd tegemoet te komen en ze kunnen verwijzen naar deze locatie. In plaats van een ontmoetingsplaats kan het in deze bewoordingen gezien worden als opvangplaats.

Uit eigen informatie, de rondetafelgesprekken, is gebleken dat deze jeugd daar geen gebruik van zal gaan maken, dit uit monde van betrokken ouders.
Met het mogelijk bijkomende probleem wat eerder al is geschetst van drank e.d., zal het niet alleen bij overlast blijven, is het gevoel wat GBK daar bij heeft. Zeker als deze locatie 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk is.
Gemeente Belangen Koggenland heeft daarom met klem verzocht consequent en hard op te treden tegen alles wat niet wenselijk is.
Vanuit het GBK is er de voorwaarde neergelegd dat wij niet willen wachten tot september eer er een evaluatie ter tafel ligt, deze periode is veel te lang als er problemen zijn. Het GBK heeft het college gevraagd om voor het zomerreces met een tussenrapport te komen, om eventueel meteen te reageren op de stand van zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief