donderdag 25 maart 2010

Wat voor functie heeft een ‘Kiwi poortje” en de strijd tegen sandwichborden.

Als men binnen Koggenland tegenwoordig een kern binnen komt, wordt men direct de aandacht gevraagd om reclameborden te lezen. Niet 1, maar binnen de 100 meter wel 7 keer.
Bij enkele doorgaande paden bij bruggen, heeft de gemeente sinds kort zogenaamde ‘kiwi poortjes’ geplaatst om fietsers en scooters te weren.
Door het grote aantal reclameborden om lantaarnpalen is het beeld bij het binnenkomen van een kern niet meer om aan te zien. Door middel van beeld materiaal heeft Gemeente Belangen Koggenland dit in de rondvraag van commissie Burger en Bestuur aan de orde gebracht.


Het GBK heeft de gemeente gevraagd om mogelijkheden er iets aan te doen, want dit is geen gezicht van het straatbeeld en schept een precedent dat het allemaal zomaar mag. Voorgesteld is om voor elk bord, met een maximum aantal, precariorecht te heffen om zodoende dit te kunnen beheersen.








Sinds kort zijn er poortjes bij diverse bruggen geplaatst om de doorgang van fietser en scooters te belemmeren.

Wanneer men slecht ter been is en van een booster gebruik moet maken om mobiel te zijn en zonder enige vermelding bij het begin van een dergelijk pad, een dergelijk obstakel tegenkomt, kijk je vreemd op.



Je kan er met geen mogelijkheid door en soms is keren ook een probleem vanwege het smalle bruggetje. Maar als er de juiste informatie eerder gemeld zou worden, zou dat nog acceptabel zijn.
Maar gezien hoe dit poortje is geplaatst, kan men niet spreken van de functie waar het voor dient. Het is eerder een fietsenstalling geworden dan een sluis, dus is het raadzaam voor de buitendienst eens de aanwijzingen voor het plaatsen door te nemen



1 opmerking:

Anoniem zei

Een booster hoort volgens de verkeersregels niet op een voetpad thuis. Deze obstakels mogen ze dus op hun route niet tegenkomen. Als dit wel zo is, gebruiken ze een voetpad, wat verboden is voor een scootmobiel of booster. Zij behoren zich te gedragen als een (brom)fietser. er zit niet voor niets een geel verzekeringsplaatje op!

Een reactie posten

Archief