dinsdag 9 maart 2010

Zuidermeer wordt een warm thuis

ZUIDERMEER; In zorgland is een periode van zeven, acht jaar om een voorziening te realiseren eerder gebruikelijk dan uitzondering. Niet in de gemeente Koggenland, waar burgemeester Leoni Sipkes donderdagmiddag de symbolische eerste paal voor een zorgboerderij in Zuidermeer de grond in sloeg.
Het eerste gesprek over het plan had in de zomer van 2007 plaatsgehad. Van diverse kanten werden dan ook de daadkracht geroemd. Bijvoorbeeld door René de Vries. De organisatie-adviseur uit de Wogmeer was net als geriater Hans Houweling in de vut gegaan, maar 'wilde nog wel wat doen'.


,,We hebben Hugo van Waarde (verplegingswetenschapper, red.) er als jongste bediende bijgehaald, een plan uitgeschreven en dat naar de gemeente Koggenland gestuurd. We hebben een gesprek gehad met de wethouder en ik vroeg hem hoe lang hij dacht er mee bezig te zijn. 'Twee weken' was het antwoord. Dan denk je aan een afwijzende reactie, maar het is anders gelopen. Daarom veel waardering voor beide wethouders die het proces hebben aangejaagd.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief