donderdag 25 maart 2010

Eerste paal woon-zorgcomplex Op ‘t Snijdersveld

Johan Ursem slaat dinsdag 30 maart de eerste paal van woon-zorgcomplex Op ‘t Snijdersveld in Obdam.
In maart 2010 is in opdracht van De Woonschakel in Obdam gestart met de realisatie van een woon-zorgcomplex met twee bouwlagen. De initiatieffase van dit project stamt nog uit de periode dat Obdam een zelfstandige gemeente was.


Het pand gaat fungeren als een multifunctioneel centrum voor diverse zorgpartijen. Het betreft een ontmoeting- en activiteitenruimte en 24 kamers voor psychogeriatrische cliënten. Er is ook huisvesting van een huisartsenpraktijk, apotheek, het consultatiebureau van de GGD, de schoolartsen, een dependance van het Centrum voor Jeugd en Gezin en een peuterspeelzaal. Het pand wordt gekoppeld aan het bestaande Snijdersveld uit 1972 met 44 woningen voor senioren. Hiermee wordt ook voorzien in zorg op maat aan de mensen in dit gebouw.

Wethouder Johan Ursem heeft vanaf de initiatieffase veel energie in het plan gestoken. De doelstelling van de wethouder indertijd was om met het complex het aanbod van (zorg)voorzieningen in Obdam te behouden en/ of te versterken. Johan Ursem kan als scheidend wethouder van Koggenland nog net officieel in functie deze doelstelling bekrachtigen.

Bron: gemeente Koggenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief