vrijdag 15 februari 2013

Ondanks dat de provincie kan fluiten naar 11 miljoen van het Rijk, gaat de West Frisiaweg (N23) door.

De provincie Noord-Holland krijgt de door het Rijk toegezegde 11,6 miljoen voor de aanleg van de Westfrisiaweg (N23) toch niet. Minister Schultz van Haegen (infrastuctuur) moet bezuinigen en doet dat onder andere op het project in Noord-Holland.
Ondanks de bezuiniging gaat de bouw van de weg tussen Alkmaar en Enkhuizen wel gewoon door. "De Westfrisiaweg gaat sowieso door", zegt gedeputeerde Elisabeth Post "Wij hebben afspraken met de regio dat deze weg er komt. En hij komt er."

De aanleg van het Noord-Hollandse deel van de N23 kost ruim 420 miljoen euro. Negentig procent van dit bedrag komt voor rekening van de provincie en de betrokken gemeenten. Na de aanbesteding is het pas te overzien wat nog verrekend dient te worden met de gemeenten.

De minister lichtte tegenover BNR
haar beslissing toe. "We schrappen nu projecten die weinig toegevoegde waarde hebben voor de economie. Andere projecten die die toegevoegde waarde wel hebben maar waar nu geen geld voor is schuiven we door in de tijd."

"Natuurlijk is niet iedereen er blij mee als iets al is toegezegd en dat wordt geschrapt. Maar men snapt ook dat er op gebied van infrastructuur moet worden bezuinigd en dat ten koste kan gaan van hun projecten. Het doet altijd ergens pijn."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief