zaterdag 16 februari 2013

Twee scholen in Koggenland in de gevarenzone?.

Als de tweede Kamer het advies van de onderwijsraad overneemt zullen twee scholen in Koggenland in 2019 moeten sluiten, daar ze minder dan 100 leerlingen hebben.
De huidige wettelijke grens is 23 leerlingen, niets aan de hand zou je, ondanks dat de gemeentes deze grens zelfstandig kunnen bepalen en het aantal leerlingen zou kunnen verhogen. Het ‘gemiddelde’ waar alle scholen zogenaamd veilig zijn is 68 leerlingen. Maar met een mogelijke komende wettelijke ondergrens van 100, komt het voortbestaan van twee scholen in Koggenland in gevaar. Het betreft de Grosthuizerschool in Grosthuizen met 77 leerlingen en de Sint Bernhardschool in Zuidermeer, die door deze ondergrens zullen zakken.

Op z’n vroegst in 2019 kan een eventuele wetswijziging een feit zijn. Tot die tijd zal de minister de kleine scholen stimuleren tot samenwerken en fuseren, aldus de Onderwijsraad.
Deze sluitingen een klap voor de kleine kernen zijn en betekend dat de leerlingen grotere afstanden zullen moeten afleggen.  Zal de soep zo heet worden gegeten als deze wordt opgediend??
Reageer op dit artikel en laat uw mening weten aan Gemeente Belangen Koggenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief